Δραστική είναι η μείωση των δραστηριοτήτων στον πρωτογενή τομέα στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σε ποσοστό που ανέρχεται στο 35-40% στις γεωργικές, κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, αλλά και στην μελισσοκομία.
Αυτό αποτυπώθηκε στην ημερίδα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην Γεωργία, που διοργάνωσε πρόσφατα ο κόμβος καινοτομίας “Digi Agri Food”.
Επικεφαλής εταίρος του κόμβου καινοτομίας για την Ελληνική Επικράτεια είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με την συμμετοχή εταίρων από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας ΕΚΕΤΑ- με έδρα τον Βόλο-, η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και η ΕΝΑ Σύμβουλοι Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κόμβος καινοτομίας ετοιμάζεται για μια μεγάλη δράση με βάση τον πρωτογενή τομέα και τις νέες τεχνολογίες μέσα στον Μάϊο.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ