thraki365.gr
ΔΙΕΘΝΗΘΡΑΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα φιλοπροξενικά ενεργούμενα εργαλειοποιούν την θρησκεία, προπαγανδίζουν τον τουρκισμό στην Θράκη

Κοινοποίηση

Σε παλαιότερα κείμενά μας είχαμε αναφέρει ότι σύμφωνα με τους θεολόγους της Μουσουλμανικής θρησκείας ο όρος πολιτικό Ισλάμ ( Siyasal İslam – İslamizm) αναφέρεται στην ανάληψη των εξουσιών σ’ ένα κράτος για τη δημιουργία θεοσεβούμενης και ενάρετης κοινωνίας . Ανάλογα με τον τρόπο δράσης για την επίτευξη του τελικού στόχου , δηλαδή την ανάληψη της εξουσίας διακρίνεται :

– Στο “Δημοκρατικό Πολιτικό Ισλάμ” που επιχειρεί με δημοκρατικές διαδικασίες , όπως οι «Μουσουλμάνοι αδελφοί» στην Αίγυπτο.

-Στο ” Επαναστατικό Πολιτικό Ισλάμ” το οποίο κινείται επαναστατικά ( Ιράν).

– Στο “Τζιχαντιστικό Πολιτικό Ισλάμ” το οποίο χρησιμοποιεί τη βία ( Αλ Καιντά , Μπόκο Χαράμ και Ισλαμικό κράτος ) ενώ πλέον γίνονται συγκεκριμένες αναφορές και

-Στο Νεοθωμανικό Πολιτικό Ισλάμ της Τουρκίας όπου υπάρχουν πάνω από 30 θρησκευτικά τάγματα με 400 περίπου υποδιαιρέσεις και τα οποία έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν σημαντικό ρόλο στην επικράτηση του πολιτικού Ισλάμ στη γειτονική χώρα .

– Στην δική μας θεωρητική προσέγγιση είχαμε αναφερθεί παλαιότερα και “Βαλκανικό Πολιτικό Ισλάμ” τονίζοντας ότι “τμήμα του μουσουλμανικού στοιχείου των Βαλκανίων άρχισε να αναζητά μία εκ νέου έκφραση και ταυτότητα αναιρώντας το παρελθόν και προτείνοντας ένα «νέο» οικουμενικό μοντέλο, αυτό του “μετα-ισλαμισμού” που κινείται ανάμεσα στον ” ισλαμο-εθνικισμό” και “ριζοσπαστικό ισλαμισμό” συνδέοντας άτομα μέσω της μουσουλμανικής κουλτούρας ανεξαρτήτως της κουλτούρας καταγωγής (Βοσνιακή, Τουρκική, αραβική), μετατρέποντας τη θρησκεία πλέον σε συνθετικό κρίκο των πολιτισμών αυτών.”

Στην Ελληνική Θράκη, οι φιλοπροξενικοί σχεδιασμοί δημιούργησαν έναν ιδιότυπο μηχανισμό πολιτικού ισλάμ δια του οποίου  η Τουρκία για περισσότερα απο είκοσι(20) χρόνια  διεισδύει στη μουσουλμανική μειονότητα με ένα νέο συνδυαστικό μοντέλο με βασικούς παραμέτρους το πολιτικό ισλάμ, το φιλανθρωπικό ισλάμ και την ισλαμική οικονομία. Παράλληλα, επιδιώκει να δημιουργήσει μια νέα «εθνοθρησκευτική γεωγραφία» που στοχεύει στην τουρκοποίηση αθιγγάνων και πομάκων σε περιοχές της Ξάνθης, της Ροδόπης και του βορείου Έβρου.Ταυτόχρονα σε οικονομικό επίπεδο αναδεικνύεται μία νέα οικονομική τάξη που διαθέτει οικονομική ισχύ αγνώστου προελεύσεως, που ενδεχομένως να προέρχεται από ξένες διασυνδέσεις και ΜΚΟ.

Οι Ψευδομουφτήδες επί τω έργω

Τα παραπάνω αποτελούν βασικό θεωρητικό υπόβαθρο προκειμένου να καταλάβουμε για ποιόν λόγο οι παραθρησκευτικοί παρακρατικοί ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν την ευλογημένη “Νύχτα του Ελέους” του Μπεράτ Καντήλι  (Berâet Kandili) την οποία τιμούν οι συμπολίτες μας την προσεχή Πέμπτη 13/2/2025, (Αραβικά: ليلة منتصف شعبان, το μισό του μήνα Shaban).

Πιο συγκεκριμένα, στο μήνυμά του ο Μουσταφά Τράμπα κάνει αναφορές “στο μέλλον της  της Μουσουλμανικής Τουρκικής Κοινότητας Δυτικής Θράκης”΄με ιδιαίτερη αναφορά στην εκπαίδευση των Μουσουλμανοπαίδων , προτρέποντας τις οικογένειές τους να τα κατευθύνουν προς τα μειονοτικά σχολεία προκειμένου να μάθουν “την δική μας γλώσσα και κουλτούρα” και θεωρεί ότι “τα άλλα σχολεία χωρίζουν τα παιδιά από εμάς, από την θρησκεία και τον πολιτισμό μας”, καταλήγοντας με αφοριστικό πνεύμα για όσους δεν το πράξουν λέγοντας “Ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι εμείς, ως γονείς και κηδεμόνες, φέρουμε μια σοβαρή ευθύνη και ότι θα πρέπει να δώσουμε λογαριασμό την Ημέρα της Κρίσεως για τα παιδιά μας, την πιο όμορφη εμπιστοσύνη που μας έχει δώσει ο Κύριός μας.”

Διαβάζοντας το πλήρες κείμενο του μηνύματος του παραθρησκευτικού μικροπαράγοντα της φιλοπροξενικής παρακρατικής δομής, διαπιστώνουμε ότι μέσα από ένα θεολογικού χαρακτήρα κείμενο ξεχωρίζει η προπαγάνδα και διακρίνεται η πρόθεση να χρησιοποιηθεί η θρησκεία για να εξυπηρετήσει πολιτικούς στόχους κι έναν “εθνικό σκοπό”.

Την ίδια στιγμή ο έτερος παραθρησκευτικός μικροπαράγοντας Ιμπραήμ Σερήφ ανακοίνωσε ότι θα “ιερουργήσει” στην Κομοτηνή, το Καλαμόκαστρο,τον Μίσχο, τον Πάσσο, την Στροφή,  τον Μύστακα και τα Δίκελλα, θέλοντας προφανώς να προχωρήσει σε μία γεωγραφική εθνοθρησκευτική ενοποίηση “γκρίζων ζωνών” σε Ροδόπη και Έβρο.

Αμφότεροι , Μουσταφά Τράμπα και Ιμπραήμ Σερήφ εκπέμπουν μηνύματα προπαγάνδας, εκβιάζουν κι εκφοβίζουν τους πιστούς και θέτουν το Ισλάμ στην υπηρεσία του παραερντογανικού καθεστώτος, χρησιμοποιώντας τον θεολογικό λόγο για επίτευξη (γεω)πολιτικών στόχων.

Αυτή η απαράδεκτη τακτική απωθεί τους φιλήσυχους Μουσουλμάνους της Θράκης , η πλειοψηφία των οποίων εκδηλώνει κι εκφράζει την απαρέσκειά του στις πρακτικές αυτές.  

Για να έχετε πληρέστερη εικόνα, διαβάστε το πλήρες κείμενο του Μουσταφά Τράμπα εδώ:

Αγαπητοί Μουσουλμάνοι Τουρκογενείς Αδελφοί,

Είμαστε γεμάτοι χαρά που βρισκόμαστε στον μήνα Σαμπάν, μια περίοδο γεμάτη ευλογίες για όσους πιστεύουν, στη μέση των τριών ιερών μηνών. Δοξάζουμε τον Παντοδύναμο Κύριο που μας έφερε στη βραδιά της Μπαράτ Καντίλ, η οποία βρίσκεται στη μέση αυτού του ευλογημένου μήνα. Η βραδιά της Μπαράτ, την οποία θα γιορτάσουμε το βράδυ της Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου, είναι ο προάγγελος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, του Σουλτάνου των 11 μηνών.

Η λέξη “Μπαράτ” σημαίνει απαλλαγή από χρέη, ασθένειες, αμαρτίες και τιμωρίες, εξαγνισμό και επίτευξη θεϊκής συγχώρεσης και ελέους. Η νύχτα της Μπαράτ, όπως όλες οι νύχτες, είναι μια ευκαιρία για περισυλλογή, ανανέωση και αυτοκριτική.

Η Μπαράτ είναι η νύχτα που θεραπεύει τις πληγωμένες καρδιές, γκρεμίζει τα τείχη της εχθρότητας, ξεπερνά τα συναισθήματα μίσους και εκδίκησης. Είναι η νύχτα που, για να επιτύχουμε τη συγχώρεση του Δημιουργού μας, πρέπει πρώτα να συγχωρέσουμε τα πλάσματά Του.

Η Μπαράτ μας διδάσκει να μένουμε μακριά από κάθε είδους κακό, αδικία και καταπίεση. Είναι μια ιερή νύχτα για τους Μουσουλμάνους, μια νύχτα ευλογίας και συγχώρεσης, όπου οι προσευχές γίνονται δεκτές και οι αμαρτίες συγχωρούνται.

Ο Προφήτης μας (ειρήνη σε Αυτόν) είπε:

“Περάστε τη 15η νύχτα του Σαμπάν με λατρεία και νηστεύετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Διότι ο Παντοδύναμος Θεός κατεβαίνει με το έλεός Του στον ουρανό της γης και λέει: ‘Υπάρχει κανείς που να μετανοεί, ώστε να δεχθώ τη μετάνοιά του; Υπάρχει κανείς που να ζητάει ρύζι (τροφή), ώστε να του το δώσω; Υπάρχει κανείς που ζητάει θεραπεία, ώστε να του τη δώσω; Υπάρχει κάποιος άλλος που έχει οποιαδήποτε επιθυμία, ώστε να του τη χορηγήσω;’” (Ιμπν Ματζά, Σούνεν, “Ικάμετου’σ-σαλάτ”, 191).

Αγαπητοί αδελφοί,

Δεν μπορούμε να επιτύχουμε την απαλλαγή μας στον άλλο κόσμο αν δεν την έχουμε πρώτα κερδίσει σε αυτή τη ζωή. Πρέπει να ενσωματώσουμε τις πράξεις που οδηγούν στη συγχώρεση στη ζωή μας εδώ και τώρα, αν θέλουμε να αποκτήσουμε τη συγχώρεση και τον παράδεισο στον άλλο κόσμο.

Ο Προφήτης μας είπε:

“Δεν μπορείτε να εισέλθετε στον παράδεισο αν δεν πιστεύετε. Και δεν μπορείτε να πιστεύετε αν δεν αγαπάτε ο ένας τον άλλον. Θέλετε να σας πω κάτι που, αν το κάνετε, θα αγαπηθείτε μεταξύ σας; Διαδώστε την ειρήνη μεταξύ σας.” (Ριγιάζου’σ-Σαλίχιν, Χαντίθ Νο: 849).

Αγαπητοί αδελφοί,

Αν θυμόμαστε ότι η μεταθανάτια ζωή είναι αιώνια, θα δίνουμε μεγαλύτερη σημασία σε αυτές τις ιερές νύχτες. Όταν αφήσουμε αυτόν τον κόσμο, δεν θα υπάρχει επιστροφή. Όσο κι αν μετανοούμε, όσο κι αν λυπούμαστε και μετανιώνουμε, δεν θα υπάρχει τρόπος να επιστρέψουμε στη ζωή αυτή. Γι’ αυτό, στη νύχτα της Μπαράτ, ας προσπαθήσουμε να επιτύχουμε την αληθινή συγχώρεση, κρατώντας τη μεταθανάτια ζωή πάντα στο μυαλό μας. Ας μην παρασυρόμαστε από μικροπρέπειες και τις απατηλές αγάπες του πρόσκαιρου κόσμου.

Ο Αγαπημένος μας Προφήτης είπε:

“Ο έξυπνος άνθρωπος είναι εκείνος που ελέγχει τον εαυτό του και εργάζεται για τη μεταθανάτια ζωή. Ο ανίκανος άνθρωπος είναι αυτός που παραδίνεται στα πάθη του και απλώς ζητάει από τον Θεό, χωρίς να πράττει τίποτα.”

Αυτή τη νύχτα, ας κάνουμε μετάνοια και ας ζητήσουμε συγχώρεση. Ο Κύριος μας υποσχέθηκε μέσα από τον Προφήτη Του ότι οι προσευχές μας θα γίνουν δεκτές. Στη Σούρα Χουντ, στίχος 3, αναφέρεται:

“Ζητήστε συγχώρεση από τον Κύριό σας και στραφείτε σε Αυτόν με μετάνοια, για να σας δώσει καλή ζωή μέχρι το τέλος της προθεσμίας σας και να ανταμείψει κάθε άξιο άτομο για την καλοσύνη του. Αλλά αν γυρίσετε την πλάτη σας, φοβάμαι για εσάς την τιμωρία μιας μεγάλης ημέρας.”

Αγαπητοί αδελφοί,

Με αφορμή την Μπαράτ Καντίλ, θέλω να σας υπενθυμίσω κάτι σημαντικό. Εκτός από το να διαμορφώνουμε τις μελλοντικές γενιές που θα εμπιστευθούμε τη μοίρα της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, έχουμε καθήκον να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, που αποτελούν την πηγή ευτυχίας και γαλήνης των οικογενειών μας, με σωματική και ψυχική υγεία.

Το πιο σημαντικό από αυτά τα καθήκοντα είναι να παρέχουμε στα παιδιά μας ένα περιβάλλον που θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν θετικά το δυναμικό τους, το οποίο είναι ευθύνη των γονέων. Αυτό ξεκινά με την εκπαίδευση των παιδιών μας στα μειονοτικά σχολεία μας.

Η μελλοντική μας ύπαρξη εξαρτάται από την εκπαίδευση, την ανατροφή και τον πολιτισμό που θα λάβουν τα παιδιά μας. Μην ξεχνάτε ότι η απομάκρυνση των παιδιών μας από τα μειονοτικά σχολεία για μικροπρέπειες μπορεί να οδηγήσει σε ανεπανόρθωτες απώλειες. Ας επιλέξουμε τα μειονοτικά σχολεία και ας μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με τη δική μας γλώσσα και πολιτισμό. Μην ακούμε τις συκοφαντίες κατά των μειονοτικών σχολείων μας.

Αν αύριο δούμε τα παιδιά μας απομακρυσμένα από τη θρησκεία και τον πολιτισμό μας, θα είναι πολύ αργά για μεταμέλεια. Κοιτάξτε γύρω σας και θα δείτε πόσοι επιτυχημένοι επαγγελματίες έχουν αποφοιτήσει από τα μειονοτικά σχολεία μας. Ας μην ξεχνάμε ότι ως γονείς φέρουμε σοβαρή ευθύνη και ότι θα λογοδοτήσουμε για τα παιδιά μας την Ημέρα της Κρίσεως.

Με την ευκαιρία αυτή, εύχομαι η ευλογημένη Μπαράτ Καντίλ να φέρει καλό στη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης και σε ολόκληρο τον Ισλαμικό κόσμο. Εύχομαι να μπούμε στον μήνα του Ραμαζανιού με απαλλαγμένες από αμαρτίες καρδιές.

Με σεβασμό,

Μουσταφά Τράμπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Μαθητική Καρναβαλική Παρέλαση γεμίζει την Αλεξανδρούπολη με χρώμα και χαμόγελα!

Oμάδα Σύνταξης Α

Έναρξη των προπαρασκευαστικών συναντήσεων στο πλαίσιο της 3ηςΠροσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής

praktiki 6

Χάρισε τα παλιά σχολικά σου βοηθήματα σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη!

admin